RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Baby Doc er arrestert av politiet

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Den tidligere diktatoren ble hentet av politiet på et luksushotell i Port-au-Prince.

Tidligere diktator Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier ble pågrepet av politi på et luksushotell i hovedstaden Port-au-Prince tirsdag kveld norsk tid.

Tidligere på dagen opplyste offisielle kilder at han skal avhøres for anklager om å ha stjålet fra statskassen under sin regjeringstid i Haiti.

- Han vil bli avhørt og stilles til rådighet for rettsvesenet, sier en offisiell tjenestemann, som ønsker å være anonym, til Reuters.

Duvalier, som styrte Haiti med jernhånd i 15 år fram til han ble tvunget ut av landet i 1986, ankom Haiti på et uventet og overraskende besøk søndag.

Menneskerettighetsorganisasjoner krever at Duvalier straffeforfølges for angivelig å ha torturert og drept tusenvis av mennesker på 1970- og 1980-tallet, melder BBC. I tillegg anklages han for underslag av statskassen.

Duvalier hevder han har returnert til hjemlandet for å bistå folket sitt med problemene som har oppstått i kjølvannet av fjorårets jordskjelv, som krevde over 300.000 menneskeliv.

Duvalier var bare 19 år gammel da han overtok som president etter faren François «Papa Doc» Duvalier. Faren styrte Haiti siden 1957.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere