*Nettavisen* Nyheter.

- Banket opp av seks politimenn

Seks britiske politimenn gikk løs på en forsvarsløs svart kvinne. Episoden ble fanget opp av et overvåkningskamera. Se video.

08.03.07 11:28

De seks politimennene ble fanget opp av et overvåkningskamera da de gikk løs på en forsvarsløs svart kvinne i forbindelse med en arrestasjon. Episoden skjedde i Sheffield i juli i fjor og offeret har sendt inn en formell klage på det angivelige politiovergrepet til politiet i South Yorkshire, melder Daily Mail.

Fem slag
På videoen ser man en rekke politimenn strømme til etter en brutal pågripelse. Mens fire politimenn holder den 19 år gamle kvinnen Toni Comer nede, slår den ene politibetjenten henne fem ganger.

Etterhvert kommer flere til, deriblant en politihund. Under massiv overvåking, blir kvinnen dratt bort med buksene rundt anklene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hærverk
Det er kvinnens advokat som har fått tak i overvåkningsbildene som viser det brutale politiovergrepet. Ifølge politikilder skal kvinnen ha blitt arrestert i forbindelse med hærverk utenfor en nattklubb i Sheffield. Videobildene viser at flere politimenn holder kvinnen nede på bakken mens minst én av dem slår henne gjentatte ganger.

Kvinnen selv sier til The Guardian at hun ikke husker noe av episoden utenfor nattklubben Niche. Hun er epileptiker og tror hun fikk et anfall.

- Jeg ble sjokkert da jeg så filmen for første gang. Jeg trodde ikke de gjorde noe slik. Jeg ville ikke gå ut av huset etter å ha sett det, sier Comer.

En talsmann for den britiske kommisjonen som gransker politisaker, bekrefter at de har fått en klage på hendelsen.

- Vi er inneforstått med at det er blitt sendt inn en klage på South Yorkshire-politiet i oktober 2006, sier talsmannen.

En politimann har innrømmet å ha slått kvinnen, men at han gjorde det i selvforsvar etter at hun hadde «spyttet, sparket og forsøkt å bite».

Hendelsen vekker minner om det brutale politiovergrepet på den svarte Rodney King som ble utført av Los Angeles-politiet i 1991. Episoden resulterte i de omfattende raseopptøyene i Los Angeles året etter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.