RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Barn trenger ingen far

Sist oppdatert:
Historisk avstemming i Storbritannia.

ER FAR HELT VERDILØS? HVA SYNES DU? Diskutér nederst på siden!

Det britiske Underhuset har denne uka stemt over flere lovendringer innen forskning, abort og assistert befruktning.

Forslaget til den nye fertilitets- og embryoloven inneholder flere kontroversielle klausuler, og de britiske politikerne har stemt over klausulene en etter en.

De betente temaene har ført til en knallhard diskusjon blant de lovvalgte, og tirsdag kom Underhuset med et historisk vedtak, skriver The Guardian.

Like rettigheter
En av lovendringene som ble vedtatt tirsdag, gjelder assistert befruktning. De konservative mente behovet for en far burde vurderes av klinikker før en kvinne blir kunstig befruktet, noe som ville gjort det vanskelig for lesbiske å få barn.

Innstrammingen av lovverket ble derimot nedsablet i Underhuset med 292 mot 217 stemmer, og dermed har de britiske folkevalgte sendt et klart signal om at barn ikke trenger en far i oppveksten.

I den nye lovteksten står det kun at klinikkene må vurdere barnas behov for såkalt støttende foreldreomsorg. Dermed får enslige kvinner og homofile par like rettigheter til kunstig befruktning som heterofile par.

Ingen abortendring
Et annet stridstema i loven er spørsmålet om abort. Flere konservative har kjempet for en innstramming av abortgrensen som nå er på 24 uker.

Flere forslag på kutt ble lagt frem for Underhuset, men alle lovendringsforslagene ble nedstemt. Det mildeste forslaget på 22 uker som ny grense for å ta abort ble nedstemt med 304 mot 233 stemmer.

Forslaget om å kutte abortgrensen til 12 uker fikk kun 71 stemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere