RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Be om unnskyldning!

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
Bush går i strupen på Kerry etter en sleivete Irak-uttalelse.

John Kerry har høstet storm etter en sleivete uttalelse om sammenhengen mellom utdanning og Irak-krigen.

Tirsdag sluttet president George W. Bush seg til kritikerne av Kerry-uttalelsene som flere kommentatoren mener er den rene gavepakken til republikanerne før kongressvalget 7. november.

- Selv i en het valgkamp er det enkelte ting vi fortsatt bør være enige om. En av de viktigste er at hver og en av våre soldater fortjener takknemlighet og respekt, sa Bush ifølge CNN.

- En fornærmelse
Uttalelsen fra Kerry falt mandag under en skoledebatt mellom demokratenes kandidat Phil Angelides, som kjemper mot republikaner og guvernør i California, Arnold Schwarzenegger.

Etter å ha anklaget president Geirge W. Bush for å leve «i en tilstand av benektelse» - advarte Kerry mot konsekvensene av å ikke følge med på skolebenken.

- Hvis dere gjør det beste ut av utdanningen, studerer hardt og gjør leksene deres, kan dere gjøre det godt. Hvis ikke - blir dere sittende fast i Irak, sa Kerry.

- Myntet på Bush
Ifølge han selv var hensikten å ramme president Bush, ikke de amerikanske styrkene. Presidenten på sin side hevder Kerry karakeriserte amerikanske soldater i Irak som dumme.

- De menn og kvinnner som tjenestegjør i hæren er smarte i massevis og utfører tjenesten fordi de er patrioter. Kerry skylder de en unnskyldning, sa Bush.


John Kerry mener det er president Bush og hans administrasjon som skylder de amerikanske troppene en unnskyldning fordi «de forledet USA inn i krigen og innførte en utenrikspolitikk som sviktet våre idealer, drepte og kvestet våre soldater, og økte terrortrusselen fremfor å bekjempe den».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere