*Nettavisen* Nyheter.

- Beklager de feilene som ble gjort

Barnevernet var på besøk flere ganger, men gjorde ingenting for å hjelpe Baby P.

19.11.08 06:57

Lederen for sosialtjenesten i Haringey kom tirsdag kveld med en uforbeholden unnskyldning for omstendighetene rundt drapet på den 17 måneder gamle gutten, omtalt som Baby P. Han erkjenner også at alle offentlig instanser, som har vært involvert i saken, har feilet i å ivareta barnets sikkerhet. Det melder timesonline.

Beklager
- Vi er veldig lei oss for omstendighetene som ledet fram til Baby P sin død, og for all den lidelsen han har vært gjennom. Vi beklager de feilene som ble gjort av sosialtjenesten, sier sjef for Haringey Council, George Meehan, under et offentlig møte i byen tirsdag kveld.

I løpet av møtet var det flere av tilskuerne som ropte «skam» og «hvor mange flere må dø?», melder Sky News.

Koblet inn 60 ganger
Baby P døde i august i fjor, etter flere måneder med grov mishandling. Barnets mor, stefaren og en familievenn ble denne uken dømt for å ha forvoldt barnets død. Mishandlerne påførte den 17 måneder gamle gutten 50 skader. Straffeutmålingen finner sted 15. desember.

Barnevernet var koblet inn i saken 60 ganger før dødsfallet, og mange stiller seg spørsmålet om de kunne ha forhindret det tragiske utfallet. Gutten var blitt sendt til sykehus med omfattende skader en titalls ganger før han døde. Men både leger og tjenestefolk tilknyttet barnevernet mislykkes med å ta varseltegnene på alvor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Forsømt sin plikt
Ni dager før den lille gutten døde frarådet til og med jurister om å overføre han til et fosterhjem på grunn av for dårlige bevis på mishandling.

Nå anklages det lokale barnevernet for å ha forsømt sin plikt til å ivareta barnets sikkerhet.

BBC melder at det var delte meninger innad i barnevernet. Sylvia Henry, som hadde ansvar for barnet, ville sende den lille gutten til et fosterhjem og hadde allerede funnet en fosterfamilie. En erfaren leder innen barnevernet insisterte imidlertid på at han skulle returnere hjem, noe politiet var enige i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.