RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bekymret for Usbekistan

Sist oppdatert:
Utenriksminister Jan Petersen mener bruken av vold i forbindelse med demonstrasjonene i Usbekistan gir grunn til sterk bekymring.

- Alle parter må avstå fra voldsbruk, bidra til å løse konflikten gjennom dialog og demokratiske midler og samarbeide med det internasjonale samfunn, herunder OSSE, sier Petersen i en pressemelding fra Utenriksdepartementet søndag.

- Respekter menneskerettighetene!
Han peker spesielt på den usbekiske regjeringens ansvar for å finne fredelige og politiske løsninger, samt å bidra til forsoning mellom ulike religiøse og opposisjonelle grupper.

- Det er myndighetenes ansvar å sikre respekt for grunnleggende menneskerettigheter og legge til rette for utvikling og fattigdomsbekjempelse som kan fjerne årsakene til motsetningene, sier Petersen.

Britisk kritikk
Tidligere i dag gikk Petersens kollega i Storbritannia, Jack Straw, ut og kritiserte den usbekiske regjeringen for å brudd på menneskerettighetene, mangel på demokrati og åpenhet.

- Jeg fordømmer aksjonene og ber innstendig usbekiske myndigheter om å vise tilbakeholdenhet og forsøke å løse konflikten fredelig, sa Straw i et intervju med BBC Radio.

- Ingen er drept
Selv avviser den usbeiske regjeringen kritikken fra utlandet og nekter for at soldater åpnet ild mot demonstranter fredag.

Vitnebeskrivelser har de siste dagene nådd utenlandske medier og det meldes at så mange som 500 mennesker ble drept under voldsomhetene fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere