RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Berettiget harme

Sist oppdatert:
Norske leger og sykepleiere som har jobbet på mottaket på Arlanda i Sverige stiller seg bak kritikken som nordmenn i Thailand retter mot norske myndigheter.

- Det er helt feil å avfeie denne kritikken som stressreaksjoner. Jeg har inntrykk av at dette er helt berettiget harme fra dem som har vært i Thailand, sier overlege Kristian Lexow ved akuttmottaket på Stavanger Universitetssjukehus (SUS) til Rogalands Avis.

Han var med i en gruppe på norske leger og sykepleiere som håndterte hundrevis av turister på mottaket på Arlanda i Sverige. Inntrykket er at andre land evakuerte sine turister raskere enn de skandinaviska landene og at svensk personell var raskere på pletten i Thailand enn norske. De norske turistene ble for en stor del gående alene, ifølge Lexov.

- Noen fikk til dels hjelp av svenskene, mens andre fikk hjelp av lokalbefolkningen. De har etter det vi har hørt vært fantastiske, sier Lexow ifølge avisa.

Han forteller at folk henvendte seg ved ambassaden for å bli registrert tre ganger. Hver gang måtte de gjenta alt de hadde sagt den første gangen, fordi informasjonen var forsvunnet.

- Det gikk på lapper, og lappene forsvant etter hvert, sier Lexow.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere