RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bergwall kan ikke slippes ut

Foto: HENRIK MONTGOMERY
Sist oppdatert:
Utredningen av Sture Bergwalls psykiske helsetilstand, tidligere kjent som Thomas Quick, ble presentert mandag.

Den rettspsykiatriske undersøkelsen av Sture Bergwall anbefaler at han fortsatt skal være underlagt tvungent psykisk helsevern, skriver Aftonbladet.

Behandlingen skal fortsette i åpen form, heter det i rapporten fra Rättsmedicinalverkets rettspsykiatriske avdeling i Göteborg. Retten skal senere ta stilling til hva dette innebærer.

– Det er fremdeles tvungent, men det betyr at han ikke trenger å oppholde seg på sykehuset, opplyser Johan Montelius i Falun Förvaltningsrätt.

Åpen rettspsykiatrisk behandling kan dermed innebære at Bergwall etter hvert får bo hjemme.

– Ja, men det kommer an på hva sjefsoverlegen foreslår. Det må sendes tilbake til Säter, og så får man senere komme med en ny behandlingsplan dersom man vil ha åpen rettspsykiatrisk behandling, sier Montelius til Expressen.

Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick, har vært på psykiatrisk avdeling ved Säters sykehus siden 1991 etter et brutalt og mislykket bankran.

Bergwall ble dømt for til sammen åtte drap i perioden 1994 til 2000. Under terapi tilsto han å ha drept flere enn 30 personer, men i 2008 trakk han samtlige tilståelser. I november i år kom den formelle beslutningen om at han er frikjent for alle drapene han var dømt for. Disse sakene gjaldt blant andre norske Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere