*Nettavisen* Nyheter.

- Bestilte horer til USA

Foto: Allan Tannenbaum (Ap)

Den mektige IMF-sjefen skal ha fått tilsendt horer fra Europa til sitt Washington-kontor.

12.11.11 15:31

Stormen rundt Dominique Strauss-Kahn ser ikke ut til å legge seg riktig ennå. I våres ble han arrestert i USA for en angivelig voldtekt av en stuepike på et luksushotell i New York. Dette førte til at franskmannen måtte trekke seg som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), samt gi opp drømmen om å stille som presidentkandidat i Frankrike i 2012.

Amerikanske påtalemyndigheter henla saken til slutt, og Strauss-Kahn kunne reise tilbake til hjemlandet Frankrike som en fri mann.

Men bare noen dager etter å ha kommet hjem, ble Strauss-Kahn igjen trukket inn i en ny voldtektssak. En tidligere journalist hevdet å ha blitt forsøkt voldtatt av Strauss-Kahn under et intervju i 2003. Også denne saken ble henlagt.

Knyttes til nettverk
Nå skriver franske aviser at Strauss-Kahn kan knyttes til en etterforskning av et prostitusjonsnettverk med base i Lille i Frankrike. Prostitusjon er ikke ulovlig i Frankrike, men hallikvirksomhet er imidlertid strengt forbudt.

Åtte personer er under granskning i forbindelse med prostitusjonsnettverket, deriblant en høytstående politimann, en forretningsmann og en advokat. Fem menn er allerede fengslet i saken, skriver The Guardian.

Saken fikk et nytt vendepunkt denne uken da Strauss-Kahns navn dukket opp i sakspapirene.

- Sendte horer til USA
Forretningsmenn skal angivelig ha betalt kvinner for å reise til Paris og USA for å møte Strauss-Kahn, ifølge franske medier. En høytstående politimann skal blant annet ha eskortert en gruppe kvinner fra et massasjeinstitutt i Belgia til USA for å møte den mektige IMF-sjefen i Washington D.C.

Strauss-Kahn skal ha mottatt tre slike kvinnelige besøk mens han oppholdte seg i Washington D.C. Det siste besøket skal ha funnet sted 13. mai i år, dagen før han ble arrestert for en angivelig voldtekt i New York.

Ifølge et vitneutsagn som er gjengitt i den franske avisen Le Point, skal en prostituert ha mottatt 900 euro fra en forretningsmann for å tilbringe kvelden med Strauss-Kahn i Paris i 2009.

- Fikk omvisning på IMF
En annen prostituert i 30-årene har fortalt til den franske avisen Nord Eclair at hun fikk betalt for å reise til Washington for å besøke Strauss-Kahn. Hun har fortalt at Strauss-Kahn blant annet viste henne rundt i hovedkontoret til Det internasjonale pengefondet.

Denne uken har det også kommet fram at politiet etterforsker tekstmeldinger, som skal ha blitt sendt av Strauss-Kahn til en forretningsmann som er mistenkt i prostitusjonssaken, ifølge avisen Le Point.

I en tekstmelding skal Strauss-Kahn ha spurt forretningsmannen om han ville være med på en swingersklubb i Madrid, samt bedt ham om å ta med «produkter», som antas å være kvinner. I en annen tekstmelding skal Strauss-Kahn ha spurt om «suiten med basseng» var bestilt. Ingen av tekstmeldingene henviser direkte til prostitusjon.

- Politiske tjenester
Dersom det viser seg at Strauss-Kahn har betalt for seksuelle tjenester med kvinner over 18 år, så strider ikke det med fransk lov. Men i en tekstmelding nevner Strauss-Kahn at han skal møte toppolitikere fra Sosialistpartiet, noe som reiser spørsmålet om han fikk politiske tjenester i bytte mot å forsyne politikerne med kvinner, skriver The Guardian.

Strauss-Kahn har via sin advokat bedt om å få forklare seg overfor franske påtalemyndigheter så raskt som mulig, for å unngå en lynsjing i media.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.