Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Betalte ti millioner for Fabian

Foto: Anders Wejrot / SCANPIX
Sist oppdatert:
En svensk avis hevder at familien til Fabian Bengtsson har utbetalt 10 millioner kroner til kidnapperne. Politiet avviser påstandene.

En kilde som har vært nær etterforskningen av kidnappingssaken, sier til Expressen at familien en gang etter søndag betalte 10 millioner svenske kroner til kidnapperne, og at dette er årsaken til at milliardærarvingen Fabian Bengtsson ble satt fri torsdag morgen.

- Pengene ble hentet fra en av familiens fondskonti. De ble utbetalt en gang etter søndag. Trolig i går (onsdag) sier kilden til Expressen.

Kontakt lenge
Svenske eksperter som kommenterte pressekonferansen på TV4, sa at politiet uansett ikke ville ha bekreftet om løsepenger ble utbetalt hvis så var tilfelle.

Svenske Aftonbladet har tidligere skrevet atkidnapperne har krevd 10 millioner kroner for å utlevere den 32 år gamle direktøren i familiekonsernet Siba. I flere uker har det vært kjent at familien Bengtsson har vært i kontakt med kidnapperne. Kontakten har blant annet gått gjennom Sibas internettside. Den skal også ha gått over telefoner som ikke kunne avlyttes eller spores.

Politiet har ligget svært lavt i forhold til kontakten som har vært mellom kidnapperne og familien. Dette bekreftet Göteborg-politiet også delvis under pressekonferansen torsdag morgen.

- Det har vært kontakt med kidnapperne og det har blitt fremmet krav om løsepenger. Men siden vårt mål var å få Fabian fri, har vi måttet vært forsiktige. Nå har vi en helt annen bevegelsesfrihet i arbeidet og målet er nå å pågripe gjerningsmennene, sa politiet under pressekonferansen.

Etterforskningsleder Peter Larsson ønsker ikke å kommentere opplysningene om at løsepenger er utbetalt.

Funnet i dag
32 år gamle Fabian Bengtsson ble funnet av en jogger på en benk i Slottsskogen i Göteborg sentrum torsdag morgen. Sibas informasjonssjef, Johanna Euren, sier til TV 2 Nettavisen at han er i god behold og at familie ansatte i selskapet nå er svært lettet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!