- Biden-svaret kommer innen 48 timer

USAS NESTE PRESIDENT? Joe Biden vil denne uka trolig komme med en avklaring av om han stiller som presidentkandidat eller ikke.

USAS NESTE PRESIDENT? Joe Biden vil denne uka trolig komme med en avklaring av om han stiller som presidentkandidat eller ikke. Foto: Darren Ornitz (Reuters / NTB scanpix)

Visepresident Joe Biden kan gi Hillary Clinton en tøff kamp.

NEW YORK (Nettavisen): Spekulasjonene har pågått i flere måneder, men denne uka ser det ut til at svaret på om visepresident Joe Biden stiller som presidentkandidat omsider blir gitt.

 

«Visepresidenten vil annonsere sin 2016-avgjørelse innen 48 timer, sier en kilde til NBCNews. Kilden vet ikke hva Bidens beslutning vil være», melder NBSNews mandag.

Biden har helt siden sommeren av gjort det bra på meningsmålingene, til tross for at han ennå ikke offisielt er blant Demokratenes kandidater til presidentvervet.

Visepresidenten nyter stor respekt i USA, ikke minst på grunn av hans verdige håndtering av at sønnen Beau døde av kreft i sommer.

Det er derfor ventet at han vil bli en meget tøff utfordrer for Hillary Clinton, som leder meningsmålingene blant Demokratenes kandidater, godt foran Bernie Sanders.

- Jeg vil si at han har en fair sjanse hvis han hopper inn i dette her, med tanke på epostskandalen til Hillary Clinton og amerikanernes misnøye over dynastitendenser i amerikansk politikk. Folk er lei av Bush og Clinton, uttalte USA-ekspert Svein Melby til Nettavisen i forrige uke.

Hillary Clinton skal vitne foran Benghazi-komiteen denne uka, og da vil epostene hun sendte fra en privat server mens hun var utenriksminister igjen bli et tema.

MSNBC fikk sist helg en kopi av en epost som en ledende person i Bidens støtteapparat sendte ut, hvor det kom fram at Bidens fremste valgkampsak eventuelt vil være at middelklassens økonomiske situasjon må styrkes.

Dette er også sentralt i valgkampprogrammet til både Bernie Sanders og Hillary Clinton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.