*Nettavisen* Nyheter.

- Bigley frigis mot løsepenger

Ken Bigley skal være overlevert til en ny gruppe gisseltakere som er villige til å frigi briten mot løsepenger, hevder broren Paul Bigley.

04.10.04 14:57

Gruppen som skal ha overtatt Bigley skal være den samme som løslot de to italienske hjelpearbeiderne Simona Pari og Simona Torretta i forrige uke. Den italienske regjeringen skal ha betalt en million dollar for de to gislene.

Zarqawi
Ifølge Ken Bigleys bror, Paul, er det også aktuelt med en finansiell løsning i forhold til broren. Paul Bigley tror pengene allerede er overført.

- Folkene som forteller meg dette er skikkelige folk på høyt nivå. Jeg stoler på instinktene deres, sier Bigley ifølge Sky News.

Den britiske regjeirngen har tidligere hevdet at den ikke forhandler med gisseltakere. Før helgen ble Paul Bigleys hus i Amsterdam raidet av politiet etter mistanke om at Bigley hadde kontakt med gruppen Tawhid og Jihad-gruppa, som ledes av jordaneren Abu Musab al-Zarqawi.

- Penger finnes
Paul Bigley ser ikke noe problem å betale løsepenger for å få broren løslatt.

- Jeg vil mye heller forhandle med folk som ønsker seg løsepenger i stedet for å holde en hel regjering som gissel. Penger finner man alltids, mener han.

Kritikk
I Frankrike har den selvoppnevnte forhandleren Didier Julia fått sterk kritikk etter at forsøkene hans på å få løslatt de to franske journalistene Christian Chesnot og Georges Malbrunot rant ut i sanden. Julia, som tilhører partiet UMP, har nå overlatt forhandlingene til «offisielle kanaler», skriver avisen Liberation.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.