- Bilfører kjørte inn i folkemengde i Las Vegas med vilje

Politiet sperret av området der kvinnen kjørte på 26 mennesker.

Politiet sperret av området der kvinnen kjørte på 26 mennesker. Foto: David Becker (Reuters)

Én person er død og 26 er skadd etter at en kvinnelig bilist kjørte inn i en folkemengde i Las Vegas med vilje, opplyser politiet.

Tilstanden for seks kritisk skadde etter hendelsen ved hotellet Planet Hollywood var i løpet av natt til mandag stabil, opplyser Las Vegas-politiet.

Tidligere var det opplyst at 37 mennesker var skadd, men antallet ble senere nedjustert. Blant de skadde var det et barn på elleve år.

Det var ved 18.30-tiden søndag at bilen kjørte på de 38 personene. Det skjedde nær Planet Hollywood, der Miss Universe-kåringen gikk av stabelen samtidig.

Ifølge den lokale TV-kanalen 8 News NOW var sjåføren en kvinne, og hun hadde med seg et tre år gammelt barn i bilen.

- Ikke terror

Det var først uklart om påkjørselen var en ulykke eller om det var en forsettlig handling. Senere på kvelden opplyste politiet at kvinnen kjørte på folkemengden med vilje. Men det er utelukket at dette var en terrorhandling, legger politiet til.

Ifølge et øyenvitne forsøkte noen menn på stedet å stanse bilen som kjørte opp på fortauet to eller tre ganger. Sjåføren stakk av, men ble etterpå pågrepet, avhørt, og testet for narkotika og alkohol, opplyser polititalsmann Peter Boffelli.

Mange av de skadde snakket fransk og ba om oversettere for å gjøre seg forstått. De fleste var turister fra Montreal i Canada, opplyser University Medical Centers talskvinne Danita Cohen.

Som bowlingbane

Et vitne sa at bilen så ut som en bowlingball og de påkjørte menneskene som bowlingkjegler.

- Man tror først det er et show siden man er i Las Vegas. Men så så jeg mennesker som ble kastet opp i lufta, sier Rabia Qureshi, en turist fra Wisconsin.

Norske Sofie Kitterød var også vitne til episoden. Hun sier til NBC News at hun så ti personer bli fraktet bort i ambulanser.

– Det vi har hørt, er at en bil kjørte opp på fortauet ved Planet Hollywood og fortsatte forbi Paris Hotel. Det er mange ambulanser ved begge stedene, sa Kitterød etter påkjørselen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.