RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bin Laden døde i skjelvet

Sist oppdatert:
Verdens mest ettersøkte mann, Osama bin Laden, omkom under jordskjelvet i Pakistan, skriver avisen Expressen.

Kort tid etter jordskjelv-katastrofen i Pakistan som så langt har krevd tusenvis av liv, påpekte flere eksperter at området som ble rammet av skjelvet, er stedet hvor al-Qaida-lederen gjemmer seg.

- Omkom
Torsdag kveld skriver den svenske avisen Expressen at bin Laden omkom under skjelvet.

Ifølge avisen, er det flere indiske medier som rapporterer at bin Laden ikke lenger er i live. India Daily News henviser til opplysninger fra etterretningskilder, blant annet i Pakistan.

Nyheten om bin Ladens død kom også for noen dager siden, men ble avvist av en talsmann for Pentagon.

Det kraftige jordskjelvet, som har sendt Pakistan ut i en enorm krise, rammet hovedsakelig Waziristan hvor bin Laden mistenkes for å ha dratt med flere hundre tilhengere i 2002. Waziristan er et fjellområde med grotter og tunneller, på grensen til Afghanistan.

Pakistansk militære har satt inn rundt 70.000 soldater i Waziristan, og skal allerede ha pågrepet og drept flere av bin Ladens tilhengere.

- Umulig å vurdere
Terroreksperten Magnus Ranstorp, som jobber ved senter for terrorforskning på St. Andrews universitet kjente ikke til opplysningene da han ble kontaktet av Expressen.

- Det er nesten umulig å vurdere slik informasjon, sier han.

Terroreksperten legger imidlertid til at dersom bin Laden virkelig var død, er det sannsynlig at hans nærmeste ville ha holdt dødsfallet hemmelig.

- Bin Laden er mer til nytte for al-Qaida som levende enn som død, påpeker han.

Det er langt fra første gang det meldes om al-Qaida-lederens død. Etter at bin Laden havnet øverst på USAs «most wanted-liste» etter terrorangrepet mot New York i 2001, har det fra tid til annet kommet rapporter om at han er tatt av dage. Forløpig har ingen klart å bevise det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere