RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bin Laden er i live

Sist oppdatert:
- Al Qaidas leder Osama bin Laden er i fremdeles i live og leder den hellige krigen mot Vesten, sier terrororganisasjonens nestleder, Ayman al-Zawahri.

Meddelelsen kom i en video lagt ut på internett onsdag, skriver Reuters.

- Al Qaida er fremdeles, takk Gud, en base for jihad. Dets prins, Osama bin Landen, må Gud beskytte ham, leder fremdeles denne jihad, sa Zawahri på videoen som ligger på en internettside hyppig brukt av militante.

Zawahri snakket mot en hvit bakgrunn til en intervjuer bak kamera som sa at intervjuet skulle markere fireårsdagen etter 11. september-angrepene mot amerikanske byer.

- Jeg bringer denne beskjeden til glede for alle muslimer og mujahidinere som al-Qaida, takket være Gud, sprer seg og vokser og blir sterkere, sa han.

Man antar at Bin Ladens nestkommanderende gjemmer seg i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan. Da han sist dukket i oktober, sa han i en video vist på tv-kanalen Al Jazeera, at han oppfordret muslimer om å hjelpe jordskjelvofrene i Pakistan til tross for at landets regjering var en «agent» for USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere