Gå til sidens hovedinnhold

- Bin Laden er ikke tatt

Amerikanske myndigheter benekter påstanden fra Tehran Radio om at Osama bin Laden skal være pågrepet.

Både pakistanske og amerikanske offisielle kilder avkrefter meldingen om at al-Qaida lederen skulle være pågrepet, melder AP.

Oberstløytnant Bryan Hilferty, talsmann for de amerikanske styrkene i Afghanistan, sier han ikke har noen informasjon om at bin Laden er tatt til fange.

- Det går bra for oss, og vi tror vi kan ta lederne av al-Qaida, men jeg vet ingenting om denne meldingen, sier han.

Også en anonym kilde i Washington skal ha benektet at bin Laden er i amerikansk varetekt.

Sjef for Pushtun-tjenesten i Tehran Radio, sier han hadde to pålitelige kilder som bekreftet at bin Laden var tatt til fange.

Ifølge den israelske avisen Haaretz' Daily siterer radioen «troverdige kilder», men den iranske statskanalen spesifiserer ikke når Bin Laden skal være tatt.

For øvrig heter det i meldingen at bin Laden ble funnet og fanget langs den pakistansk-afghanske grensen.

USAs forsvarsminister Donald Rumsfelds besøk i Pakistan sist torsdag skal ha hatt sammenheng med aksjonen der Al-Qaida-lederen skal være pågrepet, ifølge Tehran Radio.

Bin Laden har vært målet for en massiv menneskejakt fra amerikanernes side siden 11. september 2001 , da to kaprede fly styrtet inn i World Trade Center i New York og drepte tusenvis av mennesker, mens et tredje fly traff Pentagon. Et fjerde kapret fly krasjet på et jorde etter at passasjerer satte seg til motverge.

Han har vært rapportert fanget flere ganger, uten at rapportene har vist seg å stemme overens med virkeligheten. Så sent som den 23. februar avviste amerikanske og pakistanske talsmenn at bin Laden var nær ved å bli pågrepet av vestlige spesialstyrker.

Osama bin Laden har også en gjentatte ganger angivelig gitt lyd fra seg via video- og lydopptak, og blant annet uttalt seg om arrestasjonen av Saddam Hussein.

Her kan du se web-tv av angrepet på tvillingtårnene og TV 2s oppsummering to år etter.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene