*Nettavisen* Nyheter.

- Bin laden er søkk vekk

Pakistans president Pervez Musharraf Foto: Arif Ali (AFP/Scanpix)

- Vi aner ikke hvor Osama bin Laden er, innrømmer Pakistans president Pervez Musharraf, som refser USA for å ha latt Al-Qaida-lederen slippe unna.

05.12.04 10:36

Lørdag møtte Musharraf president George W. Bush i Washington. Under møtet roste Bush Musharraf for Pakistans sterke innsats i kampen mot terror. Etterpå måtte Musharraf innrømme at jakten på sjefsterroristen Osama bin Laden ikke går så bra.

- Han er i live. Men mer enn det vet vi ikke, heller ikke hvor han er, innrømmet den pakistanske presidenten.

Kalde spor
På spørsmål fra journalistene om sporene etter Al-Qaida-toppen nå er kalde, svarte Musharraf:

- Hvis dere tenker på i forhold til om vi vet hvor han er, så stemmer det.

Mer enn tre år etter at amerikanske styrker og styrker fra antiterrorkoalisjonen drev Taliban-regimet og Al-Qaida på flukt i Afghanistan, jager tusenvis av pakistanske spesialsoldater ennå restene av væpnede grupper i de fjellrike grenseområdene.

Sikkerhetshull
Musharraf legger en stor del av skylden på USA for at jakten på bin Laden ikke har brakt resultater. Mangelen på amerikanske og allierte soldater i Afghanistan har skapt hull i sikkerhetsnettet, hevder han. Den eneste måten å tette dem på, er å intensivere opplæringen av afghanske styrker.

- Hvis den afghanske hæren hadde vokst hurtigere, ville den kunne fylle hullene som skyldes fraværet av amerikanske styrker og koalisjonsstyrker, sa Musharraf.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.