RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bin Laden gir ennå terrorordre

Sist oppdatert:
Saudi-Arabias ambassadør i Storbritannia sier at Osama bin Laden fremdeles gir ordre om terroraksjoner.

Engelsk politi jobber nå med å finne hovedmennene bak terroraksjonene i London 7. juli og 21. juli. Søndag ble sju nye personer arrestert i jakten.

Flere opplysninger i etterforskningen peker i retning Saudi-Arabia og Osama bin Laden. Flere av terroristene som gjennomførte de mislykkede aksjonene 21. juli har sterke bånd til Saudi-Arabia.

Bin Ladens livvakt
I tillegg mener politiet at fengslede Haroon Rashid Aswat hadde kontakt med terroristene som gjennomførte terroraksjonene 7. juli. Aswat forlot London 6. juli. Han er kjent som Osama bin Ladens livvakt og nære medarbeider.

Saudi-Arabia har slitt med flere terroraksjoner de siste to og et halvt årene. Muslimske fundamentalister ønsker å drive vestlige ut av kongeriket.

- Osama bin Laden gir fremdeles ordre om angrep fra al-Qaida. Noen av begivenhetene som inntraff i kongeriket de siste to og et halvt årene skjedde på direkte ordre fra lederskapet i al-Qaida, spesielt bin Laden, sier prins Turki al-Faisal, som er ambassadør i Storbritannia.

Jobbet med utlevering
De siste årene har det vært stor uenighet om Osama bin Laden virkelig har hatt kontroll over al-Qaida etter 11. september og under den påfølgende krigen i Afghanistan.

Turki er tidligere etterretningssjef I Saudi-Arabia, og han har selv hatt kontakt med bin Laden den gang Osama og mujahedin kjempet mot Sovjetunionen i Afghanistan. Han skal senere ha forsøkt å få bin Laden utlevert fra Afghanistan. Det forsøket var mislykket.

Turki vil bli den neste saudiarabiske ambassadøren i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere