*Nettavisen* Nyheter.

- Bin Laden ikke i Pakistan

Pakistanske militærmyndigheter mener det er lite trolig at al-Qaida-leder Osama bin Laden oppholder seg i Pakistan.

19.10.04 19:35

Generalløytnant Safdar Hussain, som er militær leder for den nordvestlige delen av Pakistan, opplyste tirsdag at kontrollen med grensen til Afghanistan er så sterk at Washingtons mest ettersøkte ikke kan ha kommet seg over til Pakistan.

- Vi har et meget godt overvåkningssystem. Jeg kan garantere at han ikke befinner seg her, sa Hussain ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En stor del al-Qaida-medlemmer flyktet til Pakistan etter terroraksjonene i New York 11. september 2001. Det har derfor vært spekulert i at bin Laden kan oppholde seg i landet.

Tidligere i dag ble det kjent at den britiske journalisten, forfatteren og etterretningseksperten Gordon Thomas, som er kjent for å ha gode kontakter i flere lands etterretningstjenester, mener at USA i all hemmelighet forhandler med myndighetene i Beijing o men utlevering av bin Laden.

Bush-administrasjonens håp er å kunne slå kloa i bin Laden rett før presidentvalget i november, noe som nærmest vil sikre Bush gjenvalg, skrev Thomas nylig i den spanske avisen El Mundo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.