RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bin Laden jr. tar over

Sist oppdatert:
Saad bin Laden, en av de eldste sønnene til Osama bin Laden (bildet), får en stadig viktigere rolle i Al-Qaida. Ifølge Washington Post er han med på å styre terrornettverket fra Iran.

Saad er mistenkt for innblanding i både selvmordsaksjonen i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh i mai, der 35 personer ble drept, samt bombeangrepene i Casablanca i Marokko, der 45 personer mistet livet, skriver avisen.

Washington Post skriver videre at Saad, som antas å være 24 år gammel, og de andre lederne av al-Qaida i Iran, blir beskyttet av en sikkerhetsstyrke som er lojal overfor landets presteskap, og som er utenfor sentralregjeringens kontroll. Avisen siterer amerikanske og europeiske etterretningskilder.

Bin Laden antas å ha minst 24 barn med sine fem koner. Saad er én av hans eldste sønner. Selv om han ikke er den øverste lederen i al-Qaidas Iran-celle, viser det faktum at han er med på å ta beslutningene, at Osama bin Laden stoler på ham, og trolig håper at et familiemedlem kan ta over lederskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere