*Nettavisen* Nyheter.

- Bin Laden nær ved å bli tatt

Al-Qaida-leder Osama bin Laden skal flere ganger den siste tiden ha vært nær ved å bli fanget. I helgen startet en ny storoffensiv i jakten på den ettersøkte terroristlederen.

16.03.04 12:38

- Flere ganger har bin Laden lykkes i å vri seg unna nettet som har vært i ferd med å snøre seg rundt ham, sier den franske generalen Henri Bentegeat i et radiointervju, ifølge Aftonbladet. Generalen sa ikke noe om hvor aksjonene fant sted.

USA innledet i helgen en ny storoffensiv i de sørlige og østlige delene av Afghanistan, i jakten på al-Qaida-nettverkets leder og andre ettersøkte terrorister og talibantilhengere.

- Vi føler sterkt at al-Qaidas ledere og talibanlederne må stilles til ansvar. Og de skal de også, sier oberst Bryan Hilferty.

Vil vinne tillit
De militære styrkene har den siste måneden forberedt storoffensiven ved å flytte militære styrker til fjellbyene i området. Tanken er å vinne befolkningens tillit, slik at de gir fra seg nyttig informasjon. Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon tror rundt 1000 aktive krigere gjemmer seg på grensen mot Pakistan.

USA har hittil hatt 13.500 soldater stasjonert i fjellområdene, men den amerikanske obersten vil ikke røpe hvor mye ekstrapersonell som er satt inn i offensiven. På andre siden av grensen har 70.000 pakistanske soldater samme oppdrag.

Fire soldater drept
Også på pakistansk side av grensen er det satt i verk en offensiv mot mistenkte terrorister. I en hard skuddveksling ble minst fire pakistanske soldater og tre mistenkte terrorister drept mandag.

- Fire militære og tre skurker ble drept. En er en mistenkt utlending, sier talsmann for den pakistanske hæren generalmajor Shaukat Sulta til AFP.

Mange andre, både soldater og sivile, skal ha blitt skadet i kampene.

Monster med mange hoder
General Bentegeat, som tror al-Qaida sto bak terrorangrepet i Madrid, mener det er lite sannsynlig at en pågripelse av bin Laden vil knuse al-Qaida.

- Dette er et monster med mange hoder. Tar vi ett, dukker det opp nye, mener han ifølge Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.