*Nettavisen* Nyheter.

- Bin Laden vil opprette egen stat

En terrormistenkt jordaner hevdet mandag at al-Qaida-leder Osama bin Laden snart ville opprette sin egen stat.

23.05.05 18:52

Sammen med 15 andre menn står Abed al-Tahawi anklaget i en jordansk militærdomstol for å ha planlagt terrorangrep og besittelse av automatvåpen.

Risikerer dødsstraff
Ifølge tiltalen skal de ha planlagt å angripe et hotell i byen Irbid rundt 80 kilometer nord for hovedstaden Amman. Hotellet er et populært reisemål blant israelske turister. Alle de tiltalte risikerer dødsstraff om de blir funnet skyldig etter begge tiltalepunktene.

I en pause i rettssaken mandag snakket al-Tahawi med journalister og kom med følgende kommentar: - Selv om de beskyldes for å være terrorister vil heltene Osama bin Laden og Abu Musab Zarqawi snart komme tilbake for å danne en islamsk kalifat-stat.

Islamsk stat
Bin Laden har flere ganger argumentert for opprettelsen av et kalifat, en stat hvor islam for vil være grunnlaget for lovgivningen og som styres av en religiøs leder.

Zarqawi regnes for å være al-Qaidas leder i Irak og han har tatt på seg ansvaret for bortføringer og halshogginger av flere utenlandske gisler i landet.

Ifølge påtalemyndighetene lever al-Tahawi etter «takfiri»-ideologien, som innebærer at det er legitimt å drepe alle som regnes som vantro. Han skal ha rekutert tilhengere mens han preket i moskéer i Irbid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag