Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blair bør gå av

Tony Blair
Tony Blair Foto: (AP)
51 prosent av de spurte i en ny meningsmåling mener den britiske statsministeren Tony Blair må trekke seg, skriver The Independent.

På spørsmålet om det nå er tid for at Tony Blair overlater makten til andre, svarte 51 prosent ja, mens bare 35 prosent sa et klart nei.

Blair har den siste tiden blitt stadig sterkere kritisert for begrunnelsen for å gå til krig mot Irak. Regjeringssjefen måtte sist uke opprette en egen granskningskommisjon som skal se på etterretningsmaterialet som lå til grunn for avgjørelsen om å føre landet ut i krig.

I et annet spørsmål i målingen svarte 54 prosent av de spurte at Blair løy til det britiske folket om trusselen Iraks angivelige masseødeleggelsesvåpen representerte. Fortsatt har verken FNs våpeninspektører eller okkupasjonsmaktens egne inspektører funnet slike våpen i Irak.

Målingen i The Independent viste også at det konservative opposisjonspartiet i Storbritannia har tjent på kritikken mot Blair. 36 prosent støtter nå de konservative, mens 35 prosent støtter statsministerens parti Labour.

I meningsmålingen ble 1.003 personer telefonintervjuet.

(NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!