*Nettavisen* Nyheter.

- Blair er ikke gal

Tony Blair

Tony Blair Foto: (AP)

En opphetet debatt raser i Storbritannia om statsminister Tony Blair er riktig vel bevart.

02.12.03 08:29

Blair er ikke gal - han har bare en advokats evne til å forsvare standpunkter han egentlig ikke tror på, mener psykiateren Allen Beveridge ifølge NTB-AFP.

Britiske medier har stilt uærbødige spørsmål ved regjeringssjefens evne til å innta standpunkter han egentlig ikke tror på, spesielt i spørsmålet om krigen i Irak. Det kan bety at han ikke er riktig vel bevart, antyder enkelte kommentatorer.

- Han har en utpreget evne til offentlig å innta posisjoner og gi uttrykk for meninger han egentlig ikke er enig i. Den enkleste forklaringen er at han er jurist, og bruker fagets knep til å forsvare sine standpunkter, skriver Beveridge i Journal of the Royal Society of Medicine.

Spaltisten Matthew Parris i den ærverdige London-avisen The Times antydet nylig at Blair har "en avsindig evne til å overbevise seg selv om at det er de andre som jukser". Allen Beveridges kollega Paul Brok mener framstillingen av Blair som psykopat er "troverdig".

Den britiske statsministeren har i månedsvis måttet tåle harde angrep for å ha gått inn i Irak-krigen på USAs side uten å vente på mandat fra FN. Utplasseringen av mer enn 40.000 britiske soldater i Persiabukta har vært sterkt omstridt på hjemmeplan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.