RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blair villig til å kutte mer

Sist oppdatert:
Statsminister Tony Blair skal være villig til å kutte 10, 5 milliarder euro av Storbritannias svært omstridte EU-rabatt for å oppnå enighet i budsjettforhandlingene.

Storbritannia skal være klar til å kutte den kontroversielle britiske EU-rabatten med 10,5 milliarder euro over en sjuårsperiode. Det opplyser diplomatiske kilder til AP fredag kveld.

Britene har tidligere tilbudt seg å kutte 8 milliarder euro, men de andre medlemslandene har krevd større kutt. Storbritannias statsminister Tony Blair er ventet å skulle legge frem en nytt budsjettforslag senere fredag kveld.

Ved 21.30-tiden erklærte Blair at han vil presentere et nytt budsjett om kort tid. Blair kaller selv budsjettplanen en «rettferdig og rimelig pakke», melder AP.

- Nær enighet
Ifølge Polens statsminister, Kazimierz Marcinkiewicz, har fredagens forhandlinger beveget seg i positiv retning. Topplederne skal nå være betydelig nærmere et kompromiss om EUs langtidsbudsjett.

- Det ser ut til at det nye budsjettet vil bli større og mer balansert enn det gamle forslaget, uttalte han til pressen under en pause i forhandlingene.

Fransk optimisme
Også Frankrikes president Jacques Chirac uttrykte optimisme for EU-budsjettet fredag kveld. Chirac ser for seg en budsjettavtale basert på en fransk-tysk plan.

Men som en del av denne planen, må den omstridte britiske rabatten gradvis avvikles innen 2013.

- Samtalene vi har hatt i løpet av dagen går i den retningen og er ganske positive. Men så lenge ting ikke er avgjort, vil det være forhastet å spå et utfall, sier den franske presidenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere