RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP)

- Ble behandlet som en ku

Sist oppdatert:
En av Vatikanets øverste ledere reagerer på den behandlingen Saddam Hussein har fått. – Jeg synes synd på ham. Han ble behandlet som en ku.

Kardinal Renato Martino i Vatikanet sier at han ble trist da han så bildene som ble tatt av eks-diktatoren etter pågripelsen lørdag kveld.

- Jeg personlig følte sorg over å se denne nedbrutte mannen bli behandlet som en ku da de sjekket tennene hans. Vi burde vært spart for disse bildene, sier Martino, ifølge NTB-AFP.

- Jeg synes synd på ham og håper andre følte det samme, sier han.

- Nederlag for menneskeheten
Kardinalen, som også er president i Vatikanets rettferds- og fredskomité, kom videre med skarp kritikk mot USA.

- Det er illusorisk å tro at pågripelsen vil rette opp den skaden som denne konflikten har påført folk, en konflikt som er et nederlag for menneskeheten, sa Martino, da han presenterte pave Johannes Pauls budskap for verdens fredsdag, som den katolske kirke markerer 1. januar.

- Terrorkrigen på feil spor
I meldingen fra paven blir det fortsatt stilt spørsmål ved om invasjonen i Irak kan rettferdiggjøres, siden USA aldri fikk noe klarsignal ved FN.

- Internasjonale regler må sikre at den sterkestes rett ikke blir rådende, oppfordrer paven, som også mener at krigen mot terror er i ferd med å spore av.

- Krigen mot terror må føres ved å eliminere underliggende årsaker til urettferdige situasjoner som tvinger folk til å ta i bruk desperate virkemidler, sier paven, ifølge AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere