Gå til sidens hovedinnhold

- Ble kastet ut av landet på grunn av raseriutbrudd

Algerie skal ha fått nok av raseriutbruddene til Gaddafis datter og kastet henne ut av landet.

Datteren til den avdøde libyske diktatoren Muammar al-Gaddafi, Aisha Gaddafi (37), skal ha fått asyl i Oman etter at hun angivelig ble kastet ut av algeriske myndigheter i fjor høst. Aisha fikk midlertidig asyl i et presidentpalass i Algerie etter at hun flyktet fra borgerkrigen i Libya i 2011.

Men stadige raseriutbrudd skal ha ført til at algeriske myndigheter fikk nok av diktatordatteren og kastet henne ut av landet.

Aisha skal ha startet flere branner i presidentpalasset i Algerie, og gjentatte ganger gått til fysisk angrep på vaktene.

- Bokhyller gikk opp i flammer
Aisha, som fikk kallenavnet «Nord-Afrikas Claudia Schiffer», skal også ha ødelagt et portrett av den algeriske presidenten Abdul Aziz Bouteflika.

Det var det som var dråpen som fikk begeret til å renne over for algeriske myndigheter, ifølge lokalavisen Ennahar, skriver The Independent.

Aisha mistet to barn i et bombetokt under borgerkrigen i Libya. Hun er ettersøkt av libyske myndigheter, men fikk asyl i Algerie fordi hun ventet barn.

- Det endte med at hun ga Algerie mye av skylden for mange av sine problemer, og hun begynte også å starte branner inni huset, har en algerisk offisiell kilde uttalt til Daily Telegraph.

- Bokhyller i biblioteket gikk opp i flammer, og hun angrep regelmessig personellet som skulle beskytte henne, sier kilden.

Opphold i Oman
Aisha, hennes mor Safia Farkash, datteren Safia og brødrene Mohammed og Mohammed skal ha levd under beskyttelse fra den omanske regjeringen siden oktober i fjor. De skal ha fått opphold på «humanitært grunnlag».

- Gaddafis kone, hans to sønner og datter, samt deres barn, har vært i Oman siden oktober i fjor, opplyste en omansk offisiell kilde til Reuters forrige uke.

Aisha er utdannet jurist og forsvarte blant annet Saddam Hussein under rettssaken mot ham i Irak. Hun har også vært goodwillambassadør for FN.

Muammar al-Gaddafi styrte Libya med jernhånd i 42 år før han ble drept i sin hjemby i 2011. Tre av sønnene hans ble også drept i borgerkrigen. Sønnen Saif al-Islam sitter fengslet i Libya og venter på rettssak, mens sønnen Saadi flyktet til Niger.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto