*Nettavisen* Nyheter.

- Ble kastet ut av landet på grunn av raseriutbrudd

Foto: WATHEK QUSAI (AFP)

04.04.13 15:31

Algerie skal ha fått nok av raseriutbruddene til Gaddafis datter og kastet henne ut av landet.

Datteren til den avdøde libyske diktatoren Muammar al-Gaddafi, Aisha Gaddafi (37), skal ha fått asyl i Oman etter at hun angivelig ble kastet ut av algeriske myndigheter i fjor høst. Aisha fikk midlertidig asyl i et presidentpalass i Algerie etter at hun flyktet fra borgerkrigen i Libya i 2011.

Men stadige raseriutbrudd skal ha ført til at algeriske myndigheter fikk nok av diktatordatteren og kastet henne ut av landet.

Aisha skal ha startet flere branner i presidentpalasset i Algerie, og gjentatte ganger gått til fysisk angrep på vaktene.

- Bokhyller gikk opp i flammer
Aisha, som fikk kallenavnet «Nord-Afrikas Claudia Schiffer», skal også ha ødelagt et portrett av den algeriske presidenten Abdul Aziz Bouteflika.

Det var det som var dråpen som fikk begeret til å renne over for algeriske myndigheter, ifølge lokalavisen Ennahar, skriver The Independent.

Aisha mistet to barn i et bombetokt under borgerkrigen i Libya. Hun er ettersøkt av libyske myndigheter, men fikk asyl i Algerie fordi hun ventet barn.

- Det endte med at hun ga Algerie mye av skylden for mange av sine problemer, og hun begynte også å starte branner inni huset, har en algerisk offisiell kilde uttalt til Daily Telegraph.

- Bokhyller i biblioteket gikk opp i flammer, og hun angrep regelmessig personellet som skulle beskytte henne, sier kilden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: JOSEPH EID (Afp)

Opphold i Oman
Aisha, hennes mor Safia Farkash, datteren Safia og brødrene Mohammed og Mohammed skal ha levd under beskyttelse fra den omanske regjeringen siden oktober i fjor. De skal ha fått opphold på «humanitært grunnlag».

- Gaddafis kone, hans to sønner og datter, samt deres barn, har vært i Oman siden oktober i fjor, opplyste en omansk offisiell kilde til Reuters forrige uke.

Aisha er utdannet jurist og forsvarte blant annet Saddam Hussein under rettssaken mot ham i Irak. Hun har også vært goodwillambassadør for FN.

Muammar al-Gaddafi styrte Libya med jernhånd i 42 år før han ble drept i sin hjemby i 2011. Tre av sønnene hans ble også drept i borgerkrigen. Sønnen Saif al-Islam sitter fengslet i Libya og venter på rettssak, mens sønnen Saadi flyktet til Niger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.