RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir årevis i Irak

(AFP)
Sist oppdatert:
Den tidligere amerikanske utenriksministeren Colin Powell tror USA kommer til å ha soldater i Irak i mange år fremover.

- En omfattende, rask uttrekking av amerikanske styrker fra Irak vil være et tragisk feilgrep, sier den tidligere utenriksministeren i et intervju med BBC som skal sendes søndag.

I intervjuet sier Powell han tror amerikanske soldater vil begynne en gradvis tilbaketrekning i 2006, men han tror USA vil ha en militær tilstedeværelse i Irak lang tid ennå.

Opprørt
Powell insisterer i intervjuet på at amerikanske etterretningstjenester ikke fortalte regjeringen at de tvilte på at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen.

- Det som virkelig opprører meg mer enn noe annet er at det fantes mennesker i etterretningsmiljøet som tvilte på noen av disse kildene, og at vi aldri fikk beskjed om denne tvilen, sier Powell ifølge en transkripsjon av intervjuet Associated Press har fått tilgang til.

Tidligere i uken uttalte Bush at han alene var ansvarlig for å ha invadert Irak delvis på grunnlag av feilaktig etterretning.

Reduksjon
I intervjuet sier Powell at han ikke tror det amerikanske militæret kan opprettholde innsatsen i Irak på samme nivå som i dag over lengre tid.

- På en eller annen måte vil nok en reduksjon av innsatsen ta til i 2006, sier han ifølge intervju-utskriften.

- Men det å bare gå sin vei, å si at vi tar ut alle soldatene våre så raskt vi kan, det ville vært et forferdelig feilgrep. Prosessen kommer til å ta årevis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere