RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blodbad var al-Qaidas verk

Irakiske myndigheter tror at det er al-Qaida som står bak torsdagens velkoordinerte angrep i Bagdad.

Flere bilbomber ble sprengt i løpet av 15 minutters intervaller i bydelen Sadr torsdag. Over 215 mistet livet i det som er det blodigste opprørangrepet siden 2003. Irakiske myndigheter tror at det velkoordinerte angrepet var al-Qaidas verk.

Splitte opp folket
Mye tyder på at hensiktet med angrepet var å splitte opp det irakiske folket, slik at det vil utvikle seg til borgerkrig i det krigsherjede landet.

- Det er helt klart at al-Qaida som gjorde dette. Det er deres måte å angripe uskyldige mennesker. Det er ingen regjeringsbygg, ingen militærbaser, og ingen sikkerhetsstyrker som er angrepet. Ofrene var kun uskyldige mennesker, sier talsmann for det irakiske innenriksdepartementet, Abdul Karim Khalaf, til The Times.

- Hensikten med disse angrepene var å ødelegge den politiske prosessen i Irak, legger han til.

Blodige hevnaksjoner
Irakiske myndigheter innførte sent torsdag et portforbud i Bagdad i et håp om å avverge eventuelle hevnaksjoner. Men likevel har hevnaksjoner preget Bagdad dagen etter det blodige angrepet. Nærmere 50 sunnimuslimer er blitt drept fredag, og sjiamuslimer brente seks sunnimuslimer levende som en hevn for torsdagen massakre i den sjiamuslimske bydelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere