*Nettavisen* Nyheter.

- Bloggere er terrorister

Bruken av ordet terrorist når stadig nye områder.

Malaysiske myndigheter har sett seg lei på bloggere som lufter sine tanker i klare ordelag på nettet. Regjeringen har nå advart at de kan bruke landets tøffe terrorlovgivning mot bloggere som fornærmer islam eller landets konge, melder BBC.

Utspillet kommer samtidig som en av landets fremste nettkommentatorer har blitt tatt inn til politiavhør etter at det største partiet i landets regjering har klaget.

Kan fengsles uten dom
Ved å behandle bloggere i henhold til terrorismelovgivningen kan myndighetene holde dem i fengsel på ubegrenset tid uten rettssak.

Regjeringen hevder likevel at dette ikke er et forsøk på å begrense ytringsfriheten på internett.

- Går over grensen
Visestatsminister Nijib Razak har fortalt til The Straits Times at utspillet var et forsøk på å moderere innlegg på nettet, spesielt på sensitive områder.

- En del mennesker mener at de har gått over grensen ved å komme med rasistiske kommentarer, forteller han.

- Vil bekjempe kritikk
BBCs korrespondent i Kuala Lumpter, Jonathan Kent mener derimot at regjeringen virker stadig mer bekymret for den økte kritikken den utsettes for.

Raja Petra Kamarudin, redaktøren for Malaysias mest populære politiske nettside, meldte seg selv til politiet på onsdag for å besvare anklagene om at han har gjort narr av islam og truet raseharmonien i landet.

Han er kjent for sin kritikk av statsminister Abdullah Ahmad Badawi og andre personer i regjeringen.

- Jeg var anklaget for å ha fornærmet kongen og islam og å ha ytret rasistisk hat, så jeg skal til politistasjonen for å svare på disse anklagene. Jeg lover at jeg skal gjøre det svært vanskelig for dem, fortalte han til BBC før han reiste til politiet.

En kvart million lesere daglig
Nettstedet hans tiltrekker seg rundt 250.000 daglige brukere, og han forsvarer nettstedet sitt på denne måten:

- Mange personer, særlig ikke-malayene i landet, har ikke noe forum for å ytre sine tanker. Vi bør ikke nekte disse menneskene en mulighet til å lufte sine følelser, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.