RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Boko Haram drevet ut av flere områder i Nigeria

En soldat fra Tsjad foran et pansret kjøretøy som har tilhørt Boko Haram, i Gambaru i Nigeria. Flere afrikanske land samarbeider i kampen mot den ytterliggående opprørsgruppen.
En soldat fra Tsjad foran et pansret kjøretøy som har tilhørt Boko Haram, i Gambaru i Nigeria. Flere afrikanske land samarbeider i kampen mot den ytterliggående opprørsgruppen. Foto: Emmanuel Braun (Reuters / NTB Scanpix)
Nigerianske militære sier de har drevet Boko Haram ut av byen Bama og tatt kontroll over hele delstaten Yobe.

Byen Goniri skal ha vært opprørernes siste bastion i Yobe, og mandag meldte en talsmann for militæret at byen var gjenerobret.

I tillegg skal ekstremistene i Boko Haram ha mistet kontrollen over Bama, den nest største byen i delstaten Borno.

- Nigerianske styrker har i ettermiddag drevet terroristene ut fra Bama. Opprydningsaksjon pågår, het det i en Twitter-melding fra det nigerianske forsvarets hovedkvarter.

Tusenvis av mennesker ble drevet på flukt da Boko Haram i fjor høst erobret Bama, som ligger 6 mil fra delstatshovedstaden Maiduguri.

Delstatene Borno, Yobe og Adamawa har vært hardest rammet av Boko Harams opprør, som også har spredt seg til flere av Nigerias naboland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere