RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Reuters

- Bombet fra sted til sted

Sist oppdatert:
Den norske familen Hayek har flyktet fra bombene i Tripoli. Det er et åpent spørsmål om de kommer seg hjem i morgen.

- Vi er nervøse og redde, forteller Elisabeth Hayek til TV2 Nettavisen. Hun er med mann og to barn i Tripoli der familien har vært på ferie.

- Vi har prøvd å spise og le litt. Her vi er nå, hører vi ikke noe skyting, men det blir en litt sånn påtatt stemning, forteller Hayek. Tidligere i kveld måtte de flykte hals over hode fra leiligheten der de først bodde som var rett ved havna og noen hundre meter fra en libanesisk militærleir, forteller Hayek.

I kryssilden
Familien hørte to kraftige smell rett ved siden av bygningen. Etter det begynte hæren å skyte mot de israelske flyene.

- Leiligheten ligger i sjuende etasje og vi kom oss ut og bort så fort som mulig, sier Hayek. Hennes mann er født i Libanon, og har familie og venner der tobarnsfamilien har søkt tilflukt for natten.

- Vi tør ikke sove i leiligheten. Etter noen timer dro vi tilbake for å hente toalettsaker og klær. Rett etterpå hørte vi på radioen at de hadde begynt bombingen igjen, sier Hayek.

Motstridende beskjeder
Familiens store bekymring er nå om de kommer seg ut av landet i løpet av morgendagen. Hayek forteller at de har fått en rekke motstridende beskjeder i løpet av kvelden. Etter planen skal fem busser settes opp fra Beirut via Tripoli til Syria, der passasjerene vil bli hentet av et chartret fly. Men den usikre situasjonen gjør at UD må vurdere opplegget forløpende. I tillegg er det nærmest umulig å få telefonkontakt med ambassaden i Beirut.

- Tidlig i dag fikk vi beskjed om at vi skulle få sitte på med bussene som går fra Beirut. Den eneste hovedveien til Syria går fysisk gjennom Tripoli, sier Hayek. Da de ringte krisenummeret i Oslo senere lørdag kveld, fikk de beskjed om at de måtte dra til Beirut, og at bussene ikke kunne stoppe i Tripoli. Familien så mørkt på å reise til Beirut, ettersom bombingen der er hardere, og det i tillegg har vært skutt mot to byer mellom Tripoli og Beirut.

- Jeg tror det er en litt annen oppfatning her i Beirut enn i UD i Oslo. Nå ringte de oss igjen og sa at vi likevel kan få sitte på, og at vi må stå ved en rundkjøring i byen klokken 12.00, forteller Hayek.

Det skal være flere nordmenn i Tripoli, men familien Hayek har ikke vært i kontakt med noen av disse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere