- Bombet sivile - igjen

Amerikanske styrker anklages for nok en gang å ha drept sivile i luftangrep.

06.11.08 13:29

Enda en gang skal sivile afghanere ha blitt drept i et amerikansk luftangrep, dagen etter at et lignende angrep rammet et afghansk bryllup.

Minst sju sivilpersoner ble drept da amerikanske fly bombet et område nordvest i Afghanistan torsdag, opplyser afghanske tjenestemenn.

Bryllupsfeiring
Dagen før, samtidig som det ble klart at Barack Obama er valgt til USAs nye president, skal 40 sivile ha blitt drept under en bryllupsfeiring sør i landet.

President Hamid Karzai har allerede bedt Obama innstendig om å gjøre alt han kan for å hindre at uskyldige blir drept i kampene som pågår mellom Taliban og utenlandske styrker.

Luftangrepet torsdag ble iverksatt etter at en kolonne med både afghanske og amerikanske soldater ble angrepet i provinsen Badghis.

Taliban hindret
Ifølge en distriktssjef ble sju sivile og 15 opprørere drept. Andre kilder fremholder at så mange som 30 sivile var blant ofrene.

En talsmann for de amerikanske styrkene i Afghanistan sier han ikke kjenner til hendelsen, men han lover å undersøke hva som har skjedd. Det er umulig å få bekreftet opplysningene fra uavhengige kilder.

De amerikanske styrkene har heller ikke bekreftet eller avvist opplysningene om at mange bryllupsgjester ble drept i onsdagens angrep nord for Kandahar. I en erklæring, som ble sendt ut torsdag, hevdes det imidlertid at Taliban hindret bryllupsgjester i å ta seg i sikkerhet under angrepet.

Afghansk politi har opplyst at landsbyboere ble såret da de forsøkte å flykte, men det er uklart hvordan dette skjedde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.