RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Britiske fanger lever i luksus

Sist oppdatert:
Livet bak murene er så behagelig at fangene ikke ønsker å rømme.

Innsatte i britiske fengsler lever et godt liv skal vi tro opplysninger fra de fengselsansatte.

Prison Officers Association mener livet bak murene er blitt så behagelig at fangene ikke ønsker å rømme, skriver britiske medier fredag.

Daily Express beskriver hvordan de innsatte får servert frokost på senga, har tv på rommet og får penger for å oppføre seg bra.

Visegeneralsekretær Glyn Travis sier til avisen at tilgangen på billig narkotika i fengsel er så god at det er oppdaget tilfeller hvor fanger har smuglet dop ut fra fengsel for å selge det med fortjenste på gata.

Dop og prostituerte
- Fengselsstraff fungerer ikke lengre som en avskrekking. Det er mer å regne som en yrkesrisiko, sier Travis.

Han forteller videre at det ved Eventhorphe-fengselet i Yorkshire ble brukt stiger for å få narkotika innenfor murene. Imidlertid var det ingen av fangene som har latt seg frist av å bruke stigene til å rømme. Prostituerte skal også ha blitt smuglet innenfor murene.

- Noe er galt i samfunnet når folk smugler narkotika og prostituerte inn i fengsel, og fangene er riktig så fornøyd med å forbli innenfor, forsetter han.

- Feriekoloni
Diskusjonen om soningsforholdene går varm for tida på øyriket. Kritikere mener det britiske regjeringspartiet Labour, har vært for «myke» i forhold til behandlingen av de kriminelle.

Sist måned fortalte en innsatt til justisminister Jack Straw at det å være i fengsel, var som å være på feriekoloni.

Lyn Costello som representerer organisasjonen «Mothers Against Murder And Aggression», sier forholdene gjør narr av rettssystemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere