RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brukt som levende skjold

Sist oppdatert:
En av FN-observatørene som ble drept i Sør-Libanon hevdet i en epost at Hizbollah brukte dem som levende skjold.

Major Paeta Hess-von Kruedener fra Canada var en av de fire FN-soldatene som ble drept da en israelsk rakett traff en FN-post tirsdag.

- Hizbollah bruker oss som levende skjold, skrev han i en epost til sin tidligere sjef seks dager før han ble drept i angrepet, ifølge Jerusalem Post.

Les alt om Midtøsten-konflikten her


Streifet FN-posten
Kruedener skrev også at han ved flere anledninger opplevde at israelske raketter streifet FN-posten, men at dette var nødvendig og at israelerne ikke gjorde dette med vilje.

Generalmajor Louis Mackenzie, Kruedeners ekskommandør, fortalte i et intervju med canadisk radio at han hadde fått tilsendt en epost av FN-soldaten.

Gjort med vilje
Kona til Kruedener, Cynthia Hess-von Kruedener, forlangte torsdag å få vite hvorfor israelske styrker fortsatte å avfyre raketter i nærheten av FN-posten når de hadde fått så mange advarsler. Hun fortalte til journalister i Canada at hun trodde angrepet på FN-posten, som involverte presisjonsraketter, var gjort med vilje.

Hun fortalte at mannen hennes hadde sagt at FN-posten hadde vært under ild i flere uker, dette til tross for at både bygningen og kjøretøyene var tydelig merket med FN-logoen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere