*Nettavisen* Nyheter.

- Brukte barn som levende skjold

Foto: (Foto: EPA/Scanpix)

Taliban-krigerne flyktet med barn som skjold.

Afghanske og utenlandske styrker slo til mot et Taliban-kontrollert område denne uka i den sørlige Helmand-provinsen.

Offensiven, som er del av Operasjon Kryptonitt, ble satt i gang for å fjerne opprørere fra Kajaki-demningen som trenger reparasjoner og oppgraderinger.

Lokale barn som skjold
Det var under disse kampene at Taliban-krigerne brukte lokale barn som skjold mens de flyktet fra skuddvekslingen, sier Nato til nyhetsbyrået AP.

- Under disse kampene brukte Taliban-ekstremister levende skjold. De brukte lokale afghanske barn som dekke mens de rømte fra området, sier oberst Tom Collins, som er talsmann for Natos ISAF-styrker, til AP.

Taliban har brukt levende skjold i kamper før, men aldri barn, sier lokale innbyggere til AP.

Kampene tok plass i et område hvor 700 krigere ankom fra Pakistan denne uka. Krigerne er hovedsakelig utenlandske, fra Tsjetsjenia, Pakistan og Usbekistan, ifølge lokale tjenestemenn.

Drepte Taliban-leder
Tidligere onsdag sa Nato at de hadde drept en høytstående Taliban-leder like før daggry i et luftraid mellom Kajaki-demningen og byen Musa Qala. Taliban har kontrollert denne byen i 13 dager, og den drepte lederen skal ha vært involvert i denne erobringen.

Nato sier ingen sivile ble drept i luftangrepet, men den lokale stammelederen Haji Sultan sier flere landsbyfolk ble drept. Et vitne sier til AP at sju andre Taliban-krigere og sju sivile døde i angrepet.

Kajaki-dammen var vært åstedet for flere store kamper mellom Taliban og Nato-styrker de siste ukene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.