*Nettavisen* Nyheter.

- Brukte bibelsitater til drap

Ved bruk av bibelsitater skal Knutby-pastoren Helge Fossmo ha hjernevasket den 27 år gamle barnepiken til å ta livet av kona hans.

14.04.04 11:01

Det viser en rettspsykiatrisk undersøkning av barnepiken, melder Aftonbladet.

- Mer hjernevasket enn psykisk syk
- Utredningen viser at hun er mer hjernevasket enn psykisk syk, sier en person til avisen.

Politiets hovedteori er at Fossmo helt siden i fjor sommer skal ha hjernevasket den unge kvinnen for å få henne til å ta livet av sin kone.

Undersøkelsen viser at barnepiken har en personlighetsforstyrrelse, noe som skal ha gjort henne mer motakkelig for hjernevasking.

Hjernevaskingen endte i første omgang med at barnepiken i november forsøkte å ta livet av Fossmos kone med en hammer. Forsøket mislykkes da Fossmos kone greide å avverge angrepet.

Ifølge Aftonbladet har politiet to teorier om hvorfor barnepiken ikke lykkes i å ta livet av henne; at hun ikke var mentalt klar til å drepe og at hun ikke forstod hvor mye kraft som måtte til for å ta livet av en person.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Skal bli skjønt å få hjelp
I januar i år lykkes hun derimot. Da skjøt hun Fossmos kone hjemme i pastorens hus med tre skudd. Deretter gikk hun over til naboen og skjøt ham. Han fikk to skudd, et i ansiktet og et i brystet. Utrolig nok overlevde mannen skuddene.

Undersøkelsen av den 27 år gamle kvinnen, fastslår at hun ikke kan dømmes til fengselsstraff.

- Hun syntes det skal bli skjønt å få hjelp, sier kvinnens advokat, Christer Söderberg til Aftonbladet.

I tillegg til medvirkning til drap på sin kone i januar, er Helge Fossmo også siktet for drapet på sin første kone i 1999.

Det er forventet at tiltalen mot pastoren og barnepiken tas ut 26. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.