- Brukte sex-terror mot muslimske fanger

Kvinnelige avhørsledere i minimale klær smurte falskt menstruasjonsblod i ansiktet på mannlige muslimske fanger i Guantanamo, hevder en tidligere sersjant ved fangeleiren.

28.01.05 08:21

En kladd til en bok som nyhetsbyrået Associated Press har fått tak i, forteller angivelig hvordan amerikanerne brukte muslimenes strenge syn på sex for å knekke dem. Manuset, som er skrevet av en sersjant som jobbet som arabisk tolk, er nå til godkjenning hos Pentagon.

- Jeg har slitt med dette fordi fangene, familiene deres og store deler av verden vil tro at dette er en religiøs krig på grunn av noen av teknikkene som er blitt brukt, selv om det ikke er tilfelle, sier tidligere sersjant Erik R. Saar (29), som har skrevet manuset, til AP.

Miniskjørt og g-streng
Saar forteller at han var vitne til rundt 20 avhør og at han la merke til avhørsmetoder han ikke likte. En kvinne, som Saar beskriver som en sivil kontraktør, brukte miniskjørt, g-strengruse og BH under avhør av muslimske menn sent på kvelden. For muslimske menn er det tabu å ha nær kontakt med andre kvinner enn sine koner.

Tidligere har enkelte løslatte fanger fra Guantanamo fortalt at de ble avhørt av det de beskrev som kvinnelige prostituerte. Saars beretning støtter opp om disse historiene.

I et tilfelle forteller Saar om en kvinnelig militær som brukte falskt menstruasjonsblod for å knekke en 21-åring som angivelig skal ha tatt flytimer i Arizona før angrepene 11. september.

«Den kvinnelige forhørslederen bestemte at hun måtte gå kraftigere til verks», skriver Saar. Han forteller videre hvordan hun tok av seg uniformen og viste fram en stram t-skjorte, mens hun begynte å håne fangen ved å ta på sine egne bryster og beføle ham med dem, samtidig som hun kommenterte hans angivelige ereksjon.

Falskt menstruasjonsblod
Fangen skal ha spyttet kvinnen i ansiktet i raseri. Deretter forlot kvinnen rommet og spurte en muslimsk lingvist om hvordan hun kunne knekke fangen. Lingvisten fortalte at hun kunne fortelle fangen at hun hadde mensen, ta på ham, og så forsikre seg om at han ikke hadde tilgang til rent vann så han kunne vaske seg. Islam forbyr menn å ha fysisk kontakt med kvinner som ikke er deres egen familie, og med alle kvinner som har mensen.

«Ideen var å få fangen til å føle at han var uren etter samtalen med kvinnen, og derfor ikke kunne be til Gud for å få styrke», skriver Saar i manuset.

Kvinnen brukte rødt blekk fra en penn til å lure fangen. Hun plasserte hendene ned i buksa mens hun gikk bak fangen og da hun tok dem opp, var de rødfarget.

«Så tørket hun det røde blekket på ansiktet hans. Han skrek så høyt han kunne, spyttet på henne og hoppet fram, så kraftig at han kom løs fra kjettingen som bant den ene ankelen hans. Han begynte å gråte som et barn», heter det i utkastet.

Da hun gikk ut av rommet, sa kvinnen «Ha det moro i cellen uten vann til å vaske deg med».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.