RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bush beordret angrep i Pakistan

Sist oppdatert:
George W. Bush godkjente militære angrep i Pakistan uten å få tillatelse fra landets myndigheter.

President George W. Bush skal ha gitt tillatelse til amerikanske spesialstyrker til å gjennomføre bakkeoperasjoner på pakistansk jord, opplyser en høytstående amerikansk etterretningskilde, melder CNN.

- Vi har hatt klarsignal fra presidentens i flere måneder. Det er min oppfatning at pakistanerne er godt kjent med denne endringen, sier kilden som ønsker å være anonym.

- Slike ordrer eksisterer ikke
Talsmann for det nasjonale sikkerhetsrådet i USA nekter derimot å kommentere påstanden, og Pakistans ambassadør til USA avviser at slike ordrer eksisterer. Han sier han har blitt forsikret om dette fra høyeste hold i USA, og blir ekstremt skuffet hvis noe annet skulle være tilfellet.

- Vi vil ikke under noen omstendigheter tillate utenlandske styrker på pakistansk jord, sier ambassadør Husain Haqqani.

Taliban og al-Qaida har et sterkt fotfeste i de pakistanske fjellområdene på grensen til Afghanistan og USA er bekymret for at opprørerne skal vokse seg enda sterkere.

- Drepte 15 sivile
Avsløringen kommer i kjølvannet av et amerikansk angrep i den pakistanske landsbyen Angoor Adda på grensen til Afghanistan 3. september. Pakistanske myndigheter hevder at USA drepte 15 sivile i angrepet.

Pakistan har vært en nær alliert av USA i kampen mot terror, men landet har ikke vært villig til å gi USA tillatelse til å utvide militærvirksomheten fra Afghanistan til Pakistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere