RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bush er den beste vi har

Sist oppdatert:
WEST PALM BEACH (TV 2 Nettavisen): - Nathan Allen berget liv og lemmer under sju måneders tjeneste i Irak uten perm. Hjemme fikk kona og sønnen to orkaner på besøk.

Reservisten Nathan Allen. hadde ikke noe valg da han ble innkalt til tjeneste i Irak i mars. Den tidligere marinesoldatene sto på reservistlisten, men hadde ingenting i mot å reise.

- Jeg ville gjøre min plikt, sier han til TV 2 Nettavisen.

I sju måneder jobbet han som instruktør og leder for et team av militære bygningsarbeidere i Ramadi, et av de farligste stedene i Irak. Flere ganger i uka ble de angrepet med bombekastere, granater og geværild når de var på oppdrag utenfor leiren.

Ble syke
Selv slapp 44-åringen unna skader, bortsett fra at de rundt 4000 soldatene i leiren stadig vekk ble syke av stoffer som lå i ørkenstøvet nær basen.

-Vi ble syke av gasser som ble rotet opp fra sanden. Det luktet skikkelig ille. Jeg fikk feber og ble helt tom, sier Nathan.

Han ble liggende i to dager, fikk antibiotika, og kom seg på beina. Hva slags gasser de ble syke av, fikk han aldri vite.

Riktig krig
Både Nathan og kona Donna mener det var riktig å gå til krig, selv om det viste seg at Saddam Hussein ikke hadde masseødeleggelsesvåpen.

- Først lurte vi på hvor alle våpnene var. Nå tenker vi ikke på det. Da vi kom i kontakt med de irakiske ungdommene og begynte å jobbe med dem, var vi glade for at vi kom dit, sier Nathan.

Han mener USA før eller senere går til krig mot Iran eller Nord-Korea.

- Før eller senere tror jeg vi må det. Men akkurat nå er vi strukket i alle ender, sier han.

Orkan
Mens mannen var borte, måtte Donna ta seg av jobben som regnskapsfører i kommunene og som familiebestyrer. Huset fikk skader da orkanene som herjet Florida i høst besøkte West Palm Beach.

- Jeg lærte å gjøre mye jeg ikke trodde jeg kunne, sier hun.

- Og jeg fikk meg førerkort, gliser sønnen Nathan jr. (16).

Nervepirrende
Faren er stolt over jobben han gjorde i Irak. Som instruktør lærte han opp sivil irakisk ungdom å jobbe med tre og metaller for å kunne få seg jobber lokalt.

- Det var nervepirrende å vite at han var i fare, men bra når han ringte og fortalte om hva han gjorde, sier Donna.

11. september
Mens Nathan var i Irak, fikk han utbetalt rundt 30.000 kroner i måneden. Skattelettene Bush har lovet, vil ikke gi mye ekstra i kassen. Likevel stemmer ekteparet på Bush. Som katolikker er de motstandere av både fri abort og forskning på stamceller. Irak og terrortrusselen er også viktige saker for dem.

- Jeg har hørt historier om at Bush tok Irak på grunn av oljen. Han har kanskje ikke gjort verdens beste jobb, men vi har tross alt gjennomlevd 11. september. Kerry kan være en god mann, men jeg synes ikke jeg kjenner ham, sier Nathan.

- Skyter ham
Om noen dager skal han tilbake til jobben som metallarbeider i et lokalt firma i West Palm Beach. Han har fortsatt 15 måneder igjen av kontraktperioden med marinestyrkene. Han tror han slipper flere turer til Irak, men er ikke helt sikker.

- Alt kan skje, sier han.

- Blir han innkalt, skyter jeg ham i beina så han ikke kan dra, sier Donna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere