RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bush er svensk

Sist oppdatert:
USAs president George W. Bush har forfedre fra Sverige, hevder amerikanske slektsforskere.

En av presidentens forfedre var nybygger, tobakksdyrker og opprører i Amerika på 1600-tallet, skriver Svenska Dagbladet.

Mye tyder på at hans forfar var svensken Måns Andersson, som var fra Värmland. Sporet, som går ti generasjoner tilbake tid, er funnet av amerikanske slektsforskere.

- George W. Bush og slekten hans er veldig interessert i disse funnene. Dette er de eldste kjente europeiske røttene deres, sier David Emmi på Swedish Colonial Society. Han er en av dem som oppsporet informasjonen.

Slekten til Bush har også mange kjente personer med i rekken. Tidligere president Franklin D. Roosevelt, nobelprisvinneren Carl Sandburg og astronauten Edwin «Buzz» Aldrin er også medlemmer av Bush-slekten.

Åtte generasjoner tilbake finnes en person ved navn Robert Mercer som var gift med Ann Mounts. Hun er datteren til Cristopher Månsson. Mange naboer brukte Mountains i stedet for Månsson, og barna ble kalt Mounts.

Christopher Månsson var sønn av Måns Andersson, som var en av de første svenske emigrantene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere