RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bush godkjente lekkasje

Sist oppdatert:
I forbindelse med CIA-lekkasjesaken i USA har det nå blitt lagt frem rettsdokumenter som hevder at presidenten godkjente lekkasje av etterretningsdata om Irak.

Visepresident Dick Cheneys tidligere øverste medhjelper har fortalt at president George W. Bush godkjente at sensitiv etterretningsinformasjon om Irak ble lekket til pressen. Det går frem av rettsdokumenter innlevert av aktoratet i CIA-lekkasjesaken.

- Godkjente
Før han ble tiltalt vitnet Lewis Libby for en storjury om at Cheney ba ham videreformidle slik informasjon, og at det var Bush som hadde godkjent dette, ifølge rettspapirene.

Det er likevel ingen ting i dokumentene som tyder på at Bush eller Cheney har bedt Libby avsløre identiteten til CIA-agenten Valerie Plame. Ektemannen til den hemmelige agenten hadde tidligere kritisert Bush’ Irak-politikk.

Plantet
Likevel viser dokumentene som ble innlevert til retten onsdag at presidenten og visepresidenten brukte Libby til å plante informasjon om Irak-etterretning i media før krigen begynte.

Både presidenten og visepresidenten har tidligere uttalt at de avskyr lekkasjer av denne typen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere