- Bush har Alzheimer

Foto: Scanpix/EPA/Mike Theiler

President George W. Bushs mange språkblomster skyldes begynnende Alzheimer, hevder amerikansk lege.

20.09.04 12:23

Siden George W. Bush var guvernør i Texas har språket hans blitt sterkt svekket, hevder den amerikanske legen Joseph Price. Han mener den eneste forklaringen er at Bush er i ferd med å utvikle tidlig senilitiet, eller Alzheimers sykdom, skriver avisen Boston Globe.

-Mat på familien
Price avviser spekulasjoner i en artikkel i tidsskriftet The Atlantic der forfatteren mener Bush kan ha dysleksi. I et svarbrev til redaksjonen hevder han at dysleksi viser seg allerede i barneårene, mens Bush språkutvikling de siste årene tyder på at han er i ferd med å få Alzheimer.

Da Price leste at Bush hadde greid seg strålende i en TV-debatt mot rivalen til guvernørposten, Ann Richards, i 1994, slo det ham at Bush har fått et dramatisk dårligere språk siden i løpet av de siste ti årene.

«Jeg vet det er vanskelig å sette mat på familien din» og «familien er der nasjonen finner håp, der vinger får drømmer» er to av presidentens mange blødmer. Ifølge Price er sammenblandingen av ord og uttrykk typisk for personer som er i ferd med å utvikle Alzheimer.

- Meningsløst
Price blir imøtegått av en nevrolog ved University of Massachussetts, professor Daniel Pollen. Han mener det er meningsløst å spekulere over presidentens helsetilstand ut fra hans offentlige opptredener. Opplysninger som er frigitt om presidentens nevrologiske helsetilstand gir heller ingen pekepinn om begynnende Alzheimer, skriver avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.