- Bush lot bin Laden slippe unna

WEST PALM BEACH, FLORIDA (TV 2 Nettavisen) - Skal vi greie å ta Osama bin Laden, må vi samarbeide med andre land, tordnet John Kerry da han feide gjennom West Palm Beach fredag.

30.10.04 14:45

Videoen med Osama bin Ladens ga John Kerry vann på mølla i angrepene på president Bush.

- Det er klart at uansett hvor mange ganger Bush hører det, og uansett hvor ille ting blir, forstår ikke Bush problemene Amerika står overfor. Feilene han har gjort har rammet soldatene våre, distansert oss fra våre allierte og dreid fokuset vekk fra Osama bin Laden og den virkelige krigen mot terror, sa Kerry.

- Vi må bekjempe terrorismen på en smartere måte. Da må vi ha den beste etterretningen som finnes. Vi er mektigere når vi leder en stor allianse enn når vi går alene, tordnet Kerry til rundt 1000 tilskuere og aktivister i West Palm Beach.

Tidligere på dagen hadde han blitt konfrontert med de nye bildene av bin Laden.

- La meg gjøre det krystallklart: Som amerikanere står vi fullt og helt sammen om å jage og ødelegge Osama bin Laden og terroristene, sa Kerry til journalister på flyplassen i West Palm Beach.

Kirsten Dunst
Kerrys tilhengere lot seg grille i flere timer i stekende Florida-sol før Kerry kom på scenen. Da hadde han til gjengjeld med seg Kirsten Dunst og den avtroppende Florida-senatoren på scenen. Stjernen fra «Spider Man» er førstegangsvalger, og kommer som et kjærkomment kjendistilskudd til demokratene på toppen av Bruce Springsteen.

Blant tilskuerne fikk Kerry hjelp fra «Supermann» André Procyk. Til daglig er Procyk hjelpeprofessor i sosiologi. Fredag var han på plass for Kerry, og sikker på at demokratene ville vinne.

- De som lager meningsmålingene tar ikke høyde for at to av tre som ennå ikke har bestemt seg, pleier å stemme på utfordreren, sier Procyk til TV 2 Nettavisen.

«Supermann» hadde følge av «Onkel Sam» Jack Williams, som har fulgt Kerry på mange valgmøter. Han tror Irak-krigen og den usikre økonomien vil felle Bush.

- I kveld skal jeg ta med kona på et skikkelig dyrt sted – bensinstasjonen, ler han.

Israel
I talen sin fokuserte Kerry på at demokratene må få velgerne til stemmeurnene.

- Mer står på spill enn i noe annet valg jeg har opplevd, sa Kerry.

Han understreket at USA må samarbeide mer med andre land.

- Men jeg vil aldri gi andre land veto over hva vi gjør. Men vi må ha en øverstkommanderende som ser folk i øynene og som kan levere, sa han.

Han fridde også til de mange Florida-velgerne med jødisk avstamming.

- Jeg lover at Israel har rett til å forsvare seg og leve i trygghet. Det vil jeg sørge for at skjer, sa Kerry.

Han avsluttet den en halv time lange talen med en sterk oppfordring til tilskuerne:

- Valget er i deres hender. Dere har sjansen til å stille Bush til ansvar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag