*Nettavisen* Nyheter.

- Bush lover å presse Israel

Den libanesiske statsministeren sier fredag at han har fått et løfte fra Bush om at USA vil presse Israel til å stanse angrepene på Libanon.

14.07.06 14:24

Den libanesiske statsministeren Fuad Saniora sier fredag at han har fått et løfte fra USAs president George W. Bush om at USA vil presse Israel til å stanse angrepene mot Libanon, melder nyhetsbyrået AP.

Aref Al-Abed, talsmann for den libanesiske statsministeren Fuad Saniora, bekrefter dette overfor TV 2 Nettavisen fredag.

Han bekrefter også at den libanesiske utenriksministeren vil delta på et ekstraordinært møte på lørdag med alle utenriksministrene i de arabiske landene for å diskutere situasjonen.

I en pressemeldingen står det at Bush ringte Saniora fredag formiddag for å diskutere forverringen av situasjonen i Libanon. Sanoria ba den amerikanske presidenten om å presse Israel til å stanse bombingen av libanesisk infrastruktur.

- President Bush bekreftet at han var parat til å presse Israel til å redusere de store ødeleggelsene de har påført Libanon med den pågående militæraksjonen, og til å spare sivile for mer harme, står det skrevet i pressemeldingen.

Bush skal også ha ringt den egyptiske presidenten Hosni Mubarak for å diskutere situasjonen i Libanon og Gaza, ifølge et egyptisk nyhetsbyrå. De to lederne skal ha snakket om hvordan de kan finne en løsning på den eskalerende situasjonen i Midtøsten. Egypt har hatt rollen som fredsmekler mellom Israel og Hamas den siste tiden etter at militante palestinere borførte en israelsk soldat for drøye tre uker siden.

Libanons statsminister sa i et eksklusivt intervju med TV 2 Nettavisen torsdag at det internasjonale samfunnet - med USA og FN i spissen - må presse Israel for å stoppe angrepene på Libanon. Les mer her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag