- Bush planla krig i hemmelighet

Allerede to måneder etter terrorangrepene 11. september, ba president Bush forsvarsminister Donald Rumsfeld om en plan for et angrep mot Irak.

16.04.04 16:55

Det hevder Watergate-journalisten Bob Woodward i sin siste bok «Plan of Attack»(«Angrepsplan»), ifølge AP.

To måneder etter terrorangrepene i USA skal Bush ha spurt forsvarsminister Donald Rumsfeld om han hadde en krigsplan for Irak. Da Rumsfeld svarte at planen som fantes var gammel, ba Bush ham lage en ny.

Fryktet lekkasjer
Bush ville for en hver pris forhindre at planene lakk ut. Selv sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice, som er en av presidentens nærmeste medarbeidere, ble bare delvis informert om hva Bush hadde bedt om.

- Jeg visste hva som ville skje hvis folk trodde vi var i ferd med å lage en krigsplan for Irak. Så mye sto på spill, og det ville se ut som vi ønsket oss en krig. Og jeg ønsker ikke krig, sier Bush i boka.

Bob Woodward hevder også at visepresident Dick Cheney helt fra begynnelsen av Bush-administrasjonen var overbevist om at Saddam måtte fjernes. Den tidligere antiterrorsjefen Richard Clarke har hevdet at Bush-administrasjonen «fra dag en» hadde bestemt seg for at Saddam måtte bort. Det samme har den tidligere finansministeren Paul O’Neill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag