- Bush sier hva som helst

Foto: (Foto: AP/Scanpix)

50 dager foran presidentvalget i USA dominerer skittkastingen mellom kandidatene mer og mer.

13.09.04 08:14

Demokratenes presidentkandidat John Kerry slakter Bush-kampanjens taktikk. I et intervju med uketidsskriftet Time sier Kerry at president Bush vil si og gjøre hva som helst for å bli gjenvalgt, melder NTB-AFP.

Kerry er spesielt opprørt over reklamekampanjen som hevder han lyver om sin høyt dekorerte militærtjeneste i Vietnam. Det antas at reklamekampanjen har bidratt mye til at Kerry nå ligger et godt stykke bak Bush på meningsmålingene.

- Jeg mener presidentens motvilje til å ta avstand fra disse kommentarene gjør det klart at han og visepresidenten vil si hva som helst og gjøre hva som helst, for å bli gjenvalgt og beholde makten. Det var en skamfull og skandaløs oppførsel, sier Kerry til Time.

Forfalskede dokumenter?
Samtidig fortsetter striden rundt president Bushs militærtjeneste med rapporter om at enkelte av dokumentene som antyder at presidenten ikke fullførte sin militærtjeneste, kan være forfalsket.

Det hvite hus har ikke kommentert ektheten av dokumentene, men raser mot det de mener er en svertekampanje satt i scene av demokratene.

- Demokratene fokuserer på å rive ned presidenten med de samme gamle resirkulerte beskyldningene fordi de ligger bak på meningsmålingene, sier talsmann Scott McClellan.

På to målinger offentliggjort i helga har Bush en solid ledelse over Kerry, med 52 prosent mot 41 prosent, og 49 prosent mot 43 prosents oppslutning.

- Rammer ikke meg
Senator Kerry sier han likevel er overbevist om han vil komme tilbake, trass i at han nå ligger et godt stykke bak på flere målinger.

- Jeg har vært i vanskeligere situasjoner i mitt liv. Disse angrepene rammer ikke meg så mye som de rammer amerikanerne og Amerika. De (Bush og visepresident Dick Cheney) forsøker å trekke folks oppmerksomhet bort fra spørsmålene som virkelig betyr noe, sier Kerry.

- George Bush har tatt de gale beslutningene for USA. Han leder landet i gal retning. Levestandarden er blitt dårligere. Folks inntekter har gått ned. Fem millioner amerikanere har mistet sin helseforsikring. Underskuddet er det største i landets historie, sier Kerry videre i intervjuet med Time.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag