- Bush vil støtte homo-forbud

Foto: (EPA)

President George W. Bush vil støtte en grunnlovsendring om å forby homofile ekteskap, opplyser presidentens nære rådgivere.

Bay Buchanan, som er den tidligere republikanske presidentkandidaten Pat Buchanans søster, sier til nyhetsbyrået Reuters at hun var en av dem som hørte budskapet fra Bushs nære rådgiver Karl Rove for to uker siden.

- Karl Rove fortalte oss at presidenten vil støtte grunnlovsendringen. Ikke bare vil han bifalle den, men han vil også kjempe for den, sier Buchanan.

Rove skal ha fortalt en konservativ sammenslutning kjent som Arlington-gruppen at Bush vil støtte forslaget, som vil bli lagt fram av republikaneren Marilyn Musgrave. Presidentens kunngjøring av sin støtte skal være like om hjørnet.

Den foreslåtte grunnlovsendringen tar til orde for å reservere ekteskap utelukkende som en sammenslutning mellom en mann og en kvinne. Delstatene skal likevel kunne avgjøre om de vil tillate borgerlige vielser av par av samme kjønn, men ingen domstol skal kunne kreve at delstater godkjenner slike borgerlige vielser.

Buchanan påpeker at både hun og flere av hennes konservative kollegaer ikke skjønner hvorfor presidenten ennå ikke har gitt til kjenne sitt syn i saken.

- Vi hadde forventet det nå. Presidenten har hatt flere muligheter til å si sin mening. Vi skjønner ikke hva han venter på, sier Bay Buchanan.

(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.