*Nettavisen* Nyheter.

- Cameron trygler Gucci-Helle

Foto: AFP / NTB Scanpix

David Cameron ønsker angivelig å bevare selfie-bildet som står i fare for å bli slettet.

16.12.13 15:31

Den britiske statsministeren David Cameron skal ha bedt sin danske motpart, Helle Thorning-Schmidt, om ikke å slette det kontroversielle selfie-bildet.

Det var i forrige uke at den danske statsministeren tok et såkalt selfie-bilde av seg selv sammen med Cameron og USAs president Barack Obama. Det skjedde i forbindelse med minnemarkeringen til Nelson Mandela i Johannesburg.

Thorning-Schmidt er tidligere blitt omdøpt til Gucci-Helle i dansk presse som følge hennes rådyre designergarderobe.

Flere medier har bedt den danske statsministeren om å offentliggjøre selfie-bildet, men Thorning-Schmidt skal ha svart at bildet ikke ble særlig godt.

- Helle ville slette det
Da Cameron angivelig fikk høre at hun planla å slette bildet, skal han ha bedt henne revurdere og heller donere bildet til veldedighet. Det hevder en kilde overfor The Sunday Times.

- Helle ville slette det, men Cameron anbefalte henne å la være. Han påpekte at det kunne samle inn masse penger, sier kilden.

En talsmann ved Downing Street 10 (Statsministerens kontor) bekrefter at Cameron har vært i kontakt med Thorning-Schmidt, etter det omstridte bildet ble tatt forrige uke. Men talsmannen ønsker ikke å kommentere hva de to regjeringssjefene snakket om.

- Stor interesse
Kritikere mener det var respektløst av Thorning-Schmidt, Cameron og Obama å ta et selfie-bilde under Mandela-markeringen. Likevel er det stor interesse for selfie-bildet, og bildebyråer vil trolig betale gode penger for det.

- Jeg er sikker på at det ville vært stor interesse. Personlig ser jeg ikke noe galt med bildet, majoriteten av befolkningen i disse dager ønsker å dokumentere store øyeblikk med sine telefoner. Det at dette bildet ble tatt under en såpass viktig og historisk begivenhet, vil øke dets verdi, sier byråsjef i i-Images, Andrew Parsons, til The Times.

Thorning-Schmidt har selv uttalt i ettertid at hun ikke syntes «selfien» var upassende, melder nyhetsbyrået Ritzau.

- Nei, det var ikke upassende. Det ble tatt veldig mange bilder av Obama den dagen, og jeg synes bare det var litt gøy, sier Thorning-Schmidt.

- Bilder kan lyve
På sosiale medier har det blitt spekulert på om USAs førstedame Michelle Obama ble sint og irritert på presidenten fordi han tilsynelatende «flørtet» med den danske statsministeren. Pressefotografen bak selfie-bildet av de tre regjeringssjefene, Roberto Schmidt, sier imidlertid at bilder kan lyve.

- I ettertid leste jeg på sosiale medier at Michelle Obama virket ganske plaget av å se den danske statsministeren ta bildet. Men bilder kan lyve. I virkeligheten, bare noen sekunder tidligere, spøkte førstedamen med dem som satt rundt henne, inkludert Cameron og Schmidt. Hennes morske blikk ble fanget opp ved en tilfeldighet, skriver pressefotografen Roberto Schmidt i en blogg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.