RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Cat Stevens er terrorist

Sist oppdatert:
- Jeg har fått flere unnskyldninger fra amerikanere enn jeg kan telle, sa Yusuf «Cat Stevens» Islam etter å ha blitt nektet adgang til USA. Han får neppe flere.

Mange - inkludert Yusuf Islam selv - trodde han ble forvekslet med en annen da han ble nektet innreise til USA i september.

Den tidligere popstjernen dukket nemlig opp på amerikanske myndigheters «no fly»-liste, og ble sendt hjem til London.

I et intervju med Reuters noe senere fortalte Islam om hendelsen.

- Jeg har fått flere unnskyldninger fra amerikanere enn jeg kan telle siden den gang, sa han.

Men det var ingen misforståelse. Og USA betrakter stadig Yusuf Islam som en trussel mot rikets sikkerhet, ifølge nyhetsybrået AP.

Hamas-sponsor
Minister for hjemlandssikkerhet, Tom Rigde, sier ifølge AP at Islam fortsatt er uønsket i USA. Årsaken er den samme som førte til at han ble sendt hjem i høst, sier Rigde uten å utdype dette.

Men anonyme amerikanske kilder har tidligere hevdet at Yusuf Islam blant annet mistenkes for å ha gitt penger til den palestinske gruppen Hamas.

Israelske myndigheter anklaget ham for det samme i 2000, og nektet ham den gang innreise i Israel, uten å dokumentere anklagene nærmere.

Yusuf Islam selv benekter disse anklagene.

Fikk fredspris
Yusuf Islam, som han har kalt seg de siste 30 årene, mottok nylig fredsprisen «Man for Peace 2004», utdelt av en gruppe bestående av tidligere vinnere av Nobels fredspris. Han har kritisert krigen i Irak, men også terroraksjoner utført av muslimer, som gisseldramaet i Beslan.

Cat Stevens solgte på 1960- og 70-tallet solgte millioner av plater og hadde stor suksess med låter som «Morning has Broken», «Peace Train» og «Moonshadow».

Etter å ha blitt overbevist at ortodokse muslimske ledere om at livsstilen hans var forbudt under islamsk lov, la han instrumentene på hyllen og skiftet navn. Han grunnla også en muslimsk skole i London i 1983.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere